Cheryl Strayed: Wild

Cheryl Strayed önéletrajzi regényéből már forgatják a filmet, amelyet Jean-Marc Vallée rendez és az Oscar-díjas színésznő, Reese Witherspoon játssza a főszereplő szerzőt. A film forgatókönyvét Nick Hornby írta, honlapján ezzel kapcsolatban olvashatjuk a legutóbbi híreket.

A szerző élete mélypontján - amikor túl volt egy szétesett házasságon, édesanyja halálán és önpusztító módon drogokkal élt - határozta el, hogy megteszi a világ egyik legszebb túraútvonalának tartott, 4265 kilométer hosszú Pacific Crest Trail 1100 kilométeres szakaszát nulla tapasztalattal, de végtelen bátorsággal. Az útvonal Nyugat-Amerikában észak-déli irányban húzódik. Legészakibb pontja a kanadai határ közelében, legdélibb része majdnem Mexikónál található. Különböző szakaszai eltérő nehézségi fokozatúak, így számos kihívást rejtenek magukban, de rendkívül látványosak mind táji, mind természeti jelenségeiben. S ahogyan minden túra, így ez is a lélek és test magányos vándorlásáról szól. S erről szólt Cheryl Strayed utazása is, amely a kiutat jelentette számára élete nehéz szakaszában. 
Kerestem a regényt a magyar könyvpiacon, de egyelőre még nincs, s hírét sem találtam, hogy valamelyik kiadó már felkarolta volna, bár ez nem zárja ki, hogy a kulisszák mögött már esetleg zajlik is a fordítás. Engem nagyon érdekel mind a könyv, mind a film, remélhetőleg mielőbb megjelenik a magyar kiadás (fenti borítóval és nem filmessel), hogy még a vetítés kezdete előtt elolvashassák az érdeklődők. (Ehhez jóindulatúan felételezzük, hogy a film elérhető lesz majd a hazai mozikban is.)


 

Nincsenek megjegyzések: